Proudly own by BLANK SHEET ENTERPRISE (NS0094934-X)

Thursday, 5 February 2015

Boi Boi

This is Boi Boi..he is now 8 mths old..he has been with us for about 3 weeks now..

a fren gave him as a birthday gift..he is very loving and playful..he has soft fur and love to be caress everyday.

at the beginning.. it is hard for the rest of the cats to welcome him but now they are buddies..they can play chase & run together..eat together and explore the surrounding area together..

during his early age, he has appeared in several international advertisment. Check out this link from his former human dad.

http://koolcampus.net/2014/12/22/the-lovely-aspects-of-boi-boi-half-persian-kitten-loving-memories/

Wednesday, 31 December 2014

Sunday, 28 December 2014

cute cushion cover

For sale !!
Limited stock !!
Size 42cm x 43cm
Special discount & free delivery
sms/wa 013-2066172

Friday, 7 November 2014

our FB page

https://www.facebook.com/pages/MEOW-My-Encyclopedia-of-Whiskers/346673108775819

Wednesday, 24 September 2014

Lucky Shadow

Ahad 21 oct 2014 lepas hubby bawak balik seekor anak kucing ke rumah.. sedih tengok keadaannya..sakit mata, berhingus, muka comot & badan pun tk bersih.

diberikan makanan basah..tk nak pulak makan..dah la kecik..ringan je badannya..hubby ckp mmg dia sekor je tk da mak..kesian la pulak dengarkan..so..biar la umi jaga yer..

esoknya Isnin, hubby bawak sikecik ke vet..umi tk dapat pergi sebab keja..so..doktor cakap mulutnya bwh lidah tu berdarah, selsema yg agak kronik so terpaksa injection..sedangkan umur mcm ni tk boleh injection lagi..2 injection lagi..sabar ye sayang..nk kasi cepat baik ni..and doktor cakap kalau tak elok jugak esok datang lagi..

umi kt opis ni dah tk sabar nk balik..malam la baru dapat jaga dia pulak..hubby cakap dia ni baik sangat..diam.je..balik rumah duduk dlm cage pun diam je..
bt the time umi balik..keadaannya dah beransur pulih..tp kena paksa jugak minum susu sebab semalaman tk minum or makan..umi terpaksa guna syringe..

dah nampak perubahan kan..muka pun dah bersih..dah ada tenaga agaknya nk bergerak lepas minum.susu..manja sangat la dia..asyik nk duduk dkt org aja..hehe..dah mula nk main2 gigit2 tangan umi..lega rasanya...

23/9/14 - dah mula cergas dah..mata pun dah tk merah sgt mcm mula2 balik hari tu..umi guna eye oilment sebab tu lebih cepat baik banding dgn eye drop..minum susu pun dah banyak sket..tp masih kena paksa jugak la..agaknya hari pertama tu tentu mulut/tekak sakit sbb tu tk leh makan minum..suara pun dah dengar sikit..comelnya..
so umi dah tanya kawan2...apa nama nk kasi utk sikeciknya..2-3 org yg suggestkan 'lucky' sebab dia mmg lucky dijumpakan dgn.abah/hubby..so umi setuju la dgn nama tu..tp ada tambahan 'shadow' nk tahu kenapa...??

hehe..sebenarnya bila dia dah ok tu..baru la lepaskan dia dr cage..pertama sekali dia keluar tu agaknya dia perasan ada bayang ikut dia...dia geleng kanan..bayang pun kekanan..dia geleng kiri bayang ke kiri..nampak sgt dia teruja sendiri dgn bayang dia..hehe..comel sungguh so officially namanya LUCKY SHADOW

harapan umi agar dia kekal terus bersama umi la tapi abah suruh cari adopter baru sebab umi pun dah ada kucing2 lain..hmm..tapi umi dah attach dgn dia..huhu..
Apapun tunggu Lucky sihat sepenuhnya dulu..lepas tu baru umi pikirkan..
umi sertakan gambar2 Lucky utk tatapan semua..